Ray looked in the local Sunday Advertisement and noticed Footlocker had the new Jordans on sale for $30.00 off with the purchase of a Jordan

Question

Ray looked in the local Sunday Advertisement and noticed Footlocker had the new Jordans on sale for $30.00 off with the purchase of a Jordan T-shirt. The shirt cost $12.99. The regular price of the Jordans is $189.00. There is a sales tax of 7% that is applied to the sale cost. Ray has a budget of $189.00 to spend. Will he have enough money to purchase the t-shirt, and the Jordans on sale?

in progress 0
Mary 2 weeks 2021-11-21T14:29:48+00:00 1 Answer 0

Answers ( )

    0
    2021-11-21T14:31:22+00:00

    Answer:

    Ray has enough money to purchase the t-shirt and the Jordans on sale.

    Step-by-step explanation:

    Regular cost of Jordans  =$ 189.00

    Cost of Jordan’s T-shirt = $12.99

    Total cost  = $ 189.00 + $12.99 = $201.99

    Discount offered on purchase of T-shirt = $30.00

    Price after discount = $201.99 – $30.00 =$171.99

    Sales tax = 7%

    Tax to be added = $171.99\times\frac{7}{100} = $12.04

    Final price = $171.99 + $12.04 =$184.03

    Amount Ray has = $ 189.00

    Ray has enough money to purchase the t-shirt and the Jordans on sale.

Leave an answer

Browse
Browse

27:3+15-4x7+3-1=? ( )