The snowboard Hannah wanted originally cost $109.It had been marked down 10% and then another 12%. A tax of 6% was added to the final sale p

Question

The snowboard Hannah wanted originally cost $109.It had been marked down 10% and then another 12%. A tax of 6% was added to the final sale price. If Hannah had $90, did she have enough to buy the snowboard? Explain your answer.
Answer:

in progress 0
Arianna 26 mins 2021-10-14T02:46:41+00:00 1 Answer 0

Answers ( )

    0
    2021-10-14T02:48:25+00:00

    Take 10% of the snowboard price.

    10% = 0.1

    109 * 0.1 = $10.90 (10% discount)

    109 – 10.9 = $98.10 (Price with discount).

    Take 12% of the new snowboard price.

    12% = 0.12

    98.1 * 0.12 = 11.772 (Round to 11.77)

    98.10 – 11.77 = $86.33 (Final discounted price)

    Take 6% tax on the new snowboard price.

    6% = 0.06

    86.33 * 0.06 = 5.1798 (Round to 5.18)

    86.33 + 5.18 = $91.51

    ______

    After solving Hannah doesn’t have enough money to buy the snowboard.

    ______

    Best Regards,

    Wolfyy 🙂

Leave an answer

Browse
Browse

27:3+15-4x7+3-1=? ( )